سایت از چند بخش اصلی تشکیل می شود؟
قبل از این که به بررسی اینکه سایت از چند بخش اصلی تشکیل می شود؟ بپردازیم باید بدانیم طراحی سایت چیست؟ که در واقع طراحی سایت یا Web Design به ساخت و راه اندازی یک وب سایت گفته می شود. هدف از طراحی سایت فروش محصول، ارائه خدمات، معرفی یک شرکت یا اطلاعرسانی چیزی است. برای طراحی سایت از کدنویسی یا قالب های آماده استفاده می شود. که در ادامه به طور کامل در این مورد صحبت می کنیم.
سایت از چند بخش اصلی تشکیل می شود؟
به صورت کلی یک سایت از سه بخش content ،header و footer تشکیل می شود. بخش header سایت در واقع همان قسمت بالایی سایت است. هر آنچه در سایت به عنوان محتوا منتشر می شود نیز به عنوان بخش content یا main تعریف می شود. بخش پایانی سایت نیز به فوتر سایت معروف است. اما هر کدام از این بخش های مختلف سایت جزئیاتی دارند که در ادامه آنها را به صورت کامل بیان می کنیم.
1. هدر (Header)
هدر (Header) سایت بالاترین و ابتدایی ترین قسمتی است که مخاطب می بیند. اگر بخواهیم قسمت قرارگیری هدر را مشخص کنیم، می توانیم سراغ نوار باریکی که در سایت های قدیمی وجود داشت، برویم. این نوار باریک معمولا شامل اطلاعاتی از قبیل لوگو و فراخوان های سایت مانند کال تو اکشن (CTA) و تمام اطلاعات تماس بود. در سایت های مدرن معمولا تمام فضای بالای فولد (above the fold) را به هدر اختصاص می دهند. هدر سایت بایستی به عنوان یک دعوتنامه عمل می کنند. و مخاطب را در همان ثانیه های ابتدایی بارگذاری سایت، به دیدن محتوای موجود در صفحه، ترغیب کند.
2. Main
یکی دیگر از اجزای بسیار مهم سایت، قسمت main است. هر چیزی که بین فوتر و هدر سایت شماست، در واقع در بخش main است. بنابراین محتوای هر صفحه در این قسمت قرار می گیرد. هر آنچه به عنوان محتوا در سایت قرار می دهید، مربوط به این بخش از سایت است. منظور از محتوا همان کلمات، تصاویر، ویدیوها و صوتهایی است که در صفحه اصلی و دیگر صفحات قرار می دهید.
3. فوتر (footer)
فوتر سایت را می توان پاورقی سایت نیز دانست. اصولا متن و محتوایی که در بخش فوتر قرار می گیرد، هدفش کمک کردن به مخاطب برای رسیدن به صفحات مورد نظر در سایت است. مثلا بعضی ها لینک صفحات مهم سایت را در بخش فوتر می نویسند. بعضی دیگر لینک آخرین مقالات سایت را در آن قرار می دهند. بعضی ها لینک محصولات مهم سایت و… علاوه بر این ها، در اغلب کسب و کار های اینترنتی ایرانی، نماد های اعتماد اینماد، ساماندهی و دیگر مجوز ها در فوتر قرار می گیرد تا مخاطبان سریعا آن را پیدا کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!