مزایا و معایب سوشال مدیا
تا کنون بیشتر در مورد مزایای سوشیال مدیا صحبت کردیم. دانستیم که سوشیال مدیا چیست و تا چه حد در زندگی هایمان نقش دارد. اما هر چیزی در کنار مزایایی که دارد معایبی نیز دارد، در این مقاله لیستی از مزایا و معایب سوشال مدیا را با هم بررسی می کنیم.
مزایای سوشال مدیا
1. دسترسی به تعداد زیادی ازمخاطبان
یکی از اصلی ترین دلایلی که رسانه های اجتماعی را در بین صاحبین کسب و کار محبوب کرده است، این است که با استفاده از این رسانه ها می توانند به تعداد زیادی مخاطب هدف، دسترسی داشته باشند. در این روش بازاریابی می توانید با میلیون ها کاربر ارتباط برقرار کرده و برند خود را به آن ها معرفی کنید.
2. برند سازی آسان
امروزه با توجه به کاربرد شبکه های اجتماعی، برندسازی کار چندان سختی نخواهد بود. با حضور در این شبکه ها و تولید محتوای ارزشمند، می توانید در تمام کشور شناخته شوید و محصولات و خدماتتان را به فروش برسانید. همچنین با تولید محتوای مفید، باعث می شوید مخاطبان، آن را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارند. در نتیجه تعداد افرادی که با برند شما آشنا می شوند به صورت چشمگیری افزایش خواهد یافت.
3. ارتباط بهینه با مشتریان
سوشال مدیا مارکتر ها با استفاده از این روش بازاریابی، قادر هستند ارتباط بهتر و مداوم با مشتریان خود داشته باشند. در بازاریابی حضوری، مشتری به صورت شبانه روزی به کسب و کار مدنظر خود دسترسی ندارد. اما با وجود پلتفرم های اجتماعی، مخاطب و بازاریاب همیشه با هم در ارتباط خواهند بود. از دیگر مزایای سوشال مدیا میتوان به مواردی مانند: تبلیغات خلاقانه و کاربرپسند، حذف محدودیت جغرافیایی، افزایش وفاداری مشتریان و یادگیری از رقبای خود اشاره کرد.
4. حذف محدودیت جغرافیایی
همان طور که می دانید، این روش بازاریابی در قالب رسانه های اجتماعی صورت می گیرد. بنابراین زمانی که شما محصولات و خدمات خود را معرفی می کنید، مردم کل جهان قادر به مشاهده آنها هستند و در صورت تمایل، میتوانند از شما خرید کنند. در بازاریابی شبکه های اجتماعی، محدودیت جغرافیایی معنایی ندارد و آزادانه می توانید خدمات و محصولات خود را به هر جای کره زمین ارسال کنید.
5. تبلیغات خلاقانه و کاربرپسند
به عنوان مثال، اگر بخواهیم تبلیغاتی که در اینستاگرام میبینیم را با تبلیغات موجود در تلویزیون مقایسه کنیم، به این نتیجه می رسیم که در شبکه های اجتماعی تا چه حد امکان بروز خلاقیت بیشتری وجود دارد. جذابیت تبلیغاتی که در اینستاگرام و سایر شبکه ها به چشم می خورد، به قدری بالا است که خیلی راحت توجه کاربر را جلب می کند و ذهن او را برای تماشای چندین باره تیزر کنجکاو می کند.
6. افزایش وفاداری مشتریان
اگر محتوایی که در رسانه های اجتماعی خود بارگذاری می کنید، به اندازه کافی کیفیت داشته باشد، مخاطب علاقمند به دنبال کردن شما می شود و زمانی که این اتفاق رخ دهد و مخاطب درک کرد که می تواند از شما ارزش دریافت کند، به برندتان اعتماد کرده و وفاداری شکل می گیرد.
معایب سوشال مدیا
1. افشای اطلاعات: احتمال هک اطلاعات شخصی و یا حملات سایبری در این شبکه ها وجود دارد.
2. منزوی کردن نسل امروزی: آمارها از افزایش تعداد انسانهای منزوی تحت تأثیر شبکههای اجتماعی حکایت می کنند.
3. اعتیادآور بودن: استفاده مکرر از سوشال مدیا ممکن است اعتیادآور باشد.
4. ایجاد مشکلات روحی و جسمی: استفاده بیشازحد از این شبکهها، ممکن است سلامت ذهنی و جسمی ما را به دلیل بی تحرکی افزایش دهد.
5. هدر رفت زمان: استفاده بیش از حد از این شبکه ها، ممکن است در دید انسان، ارزش وقت را کاهش داده و زمان های طلایی مان را از دستمان برباید.
6. تأثیر منفی بر کودکان و خردسالان: استفاده از سوشال مدیا توسط کودکان، ممکن است خلاقیت و شادی را از آنها گرفته و صدمات جبران ناپذیری به سلامت ذهنی و آینده آنها وارد نماید.
7.ایجاد دلسری و بی انگیزگی: دیدگاه های منفی کاربران در مورد پست ها، ممکن است انگیزه شما را در مورد فعالیت در این شبکه ها و یا حتی گسترش کسب و کار و موفقیت کاهش دهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!