هاست چیست؟

هاست چیست؟

هاست در زبان انگلیسی (Host) به معنای میزبان است که به بخشی از سرور گفته می‌ شود. یک سرور می‌ تواند به چندین قسمت تقسیم شود (تقسیم‌بندی مجازی) که به هر قسمت آن، هاست گفته می‌ شود. سرورها نیز مانند کامپیوترها دارای پردازنده، رم، هارد و پاور هستند، با این تفاوت که به طور مداوم و 24 ساعته روشن بوده و نسبت به یک کامپیوتر شخصی منابع بسیار قدرتمندتری دارند. سرور ها در مکانی به نام دیتاسنتر نگهداری می شوند تا در مقابل خطرات و حملات، ایمن باشند. در ادامه بیشتر به اینکه هاست چیست؟ و ویژگی‌ های یک هاست خوب چیست؟ می پردازیم.

میزبانی وب یا سرویس هاست به شما امکان نشر وب سایت یا اپلیکیشن در اینترنت را می‌ دهد. هنگامی که یک سرویس برای وب سایت خود خریداری می‌ کنید، در واقع فضایی را در یک سرور فیزیکی برای نمایش سایت یا اپلیکیشن خود در فضای وب اجاره می‌ کنید.  همچنین تمام فایل‌ ها و داده‌ های لازم برای عملکرد صحیح وب سایت خود را بر روی آن ذخیره می‌ کنید.

هاست چیست؟

ویژگی‌ های یک هاست خوب چیست؟

1. اعتبار و کیفیت خدمات شرکت مورد نظر

اولین نکته‌ مهم در انتخاب هاست، خرید آن از یک شرکت معتبر است که خدمات خود را به صورت 24 ساعته به کاربران ارائه می‌ نماید. هرگز و هرگز به دلیل قیمت‌ های چند درصد پایین‌ تر سراغ شرکت‌ های بی نام و نشان نروید.

حتما از قبل نسبت به این موضوع بررسی کاملی انجام داده و سپس هاست مورد نظر را تهیه نمایید. حتی بهترین هاست‌ ها در شرکت‌ هایی که پشتیبانی خوبی نداشته باشند نمی‌ توانند انتخاب ایده آلی برای کاربران باشند.

هاست چیست؟

2. محدود یا نامحدود بودن پهنای باند

فاکتور پهنای باند به شما می‌ گوید که در مجموع، وب سایت و بازدیدکنندگان‌تان چه میزان مصرف ماهانه دارند. به‌طور مثال، اگر شما یک فایل دانلودی با حجم ۲۰ مگابایت روی سایت‌ تان داشته باشید و ۱۰۰ نفر ماهانه از وب‌ سایت شما این فایل را دانلود می‌ کنند، ۲۰۰۰ مگابایت یا در واقع ۲ گیگابایت مصرف پهنای باند دارید. اگر مصرف سایت شما بیش از پهنای باندی باشد که خریداری کرده‌ اید و سقف مصرف را رد کنید، امکان قطعی سرور نیز وجود دارد. بنابراین بهتر است حتی‌ المقدور از سرویس‌ هایی با پهنای باند نامحدود یا کافی استفاده کنید.

هاست چیست؟

3. مشخصات فنی هاست

علاوه بر ویژگی‌ هایی مثل فضای دیسک کافی، قدرت پردازش و پهنای باند نامحدود، هنگام خرید هاست باید به‌ دنبال ویژگی‌ های دیگری هم باشید که به اجرای روان و سریع وب‌ سایت شما کمک می‌ کند. مثلاً نوع وب‌ سرور ها یکی از مهم‌ ترین ویژگی‌ های فنی یک هاست هستند.

هاست چیست؟

4. امنیت بالا

در این مورد لازم است با تحقیق کافی از تدابیر امنیتی مورد استفاده شرکت هاستینگ، از وب‌ سایت خود در برابر حملات سایبری، بدافزار ها و انواع ویروس مراقبت کنید. هاست شما دارای اقدامات امنیتی فوق‌العاده برای محافظت از وب‌ سایت در برابر حملات هکرها است.

هاست چیست؟

5. سرعت

در سرویس میزبانی وب بسیار مهم است و تأثیر زیادی بر سئو و رتبه‌ بندی وب‌ سایتتان خواهد گذاشت. سرعت در هاست به دو عامل سخت‌ افزار و پهنای باند شبکه سرور میزبان وابسته است. هر چه سرعت هارد و پردازشگر و حافظه رم سرور بیشتر و پهنای باند شبکه سرور میزبان وب‌سایت گسترده‌تر باشد، سرعت بارگذاری وب‌ سایت نیز بیشتر می‌ شود.

هاست چیست؟

6. گزینه ارتقا (Upgrade)

به این موضوع دقت کنید که آیا سایت ارائه دهنده امکان ارتقا پلن ها را دارد یا نه، چراکه ممکن است بعد از مدتی سایت شما رشد کرده و بازدیدکننده بیشتری داشته باشید. در این صورت به منابع قوی تری نیاز خواهید داشت، که باید برای دریافت آن از پلن بالاتری استفاده کنید.

هاست چیست؟

7. نظرات کاربران

با بررسی نظرات کاربران شرکت‌ های میزبانی، می‌ توان در مورد نوع خدمات و کیفیت سرویس‌ شرکت‌ های مختلف اطلاعات کسب کرد و بهترین تصمیم را گرفت. نظرات کاربران را می‌ توانید در وب سایت شرکت‌ های ارائه‌دهنده خدمات هاستینگ، مقالاتی که خدمات هاستینگ را بررسی کرده‌اند و شبکه‌ های اجتماعی بررسی کنید.

هاست چیست؟

8. کنترل پنل

هدف کنترل پنل این است که به شما اجازه دهد به راحتی تمام جنبه های میزبانی وب سایتتان را خودتان مدیریت کنید. یک سی پنل، داشبورد ساده ای ارائه می دهد که بتوانید تمام آدرس های ایمیل، پسورد اکانت ها، و دیتابیس ها را مدیریت کنید.

هاست چیست؟

9. پشتیبان‌ گیری (Backup)

به‌ دلایل مختلفی مانند مشکلات امنیتی یا برنامه‌نویسی و تداخل اشتباه و برخی تغییرات در وب‌سایت، ممکن است که وب‌ سایتتان دچار مشکل یا از دسترس خارج شود. شرکت ارائه‌ دهنده خدمات هاست باید به‌صورت دوره‌ای از میزبان وب‌ سایت شما فایل پشتیبان تهیه کند و فایل پشتیبان باید به‌راحتی قابل‌بازگردانی و دردسترس باشد.

هاست چیست؟

10. پشتیبانی از چند دامین

برخی از شرکت‌ ها بر روی هاست‌ های خود خدماتی ارائه می‌ دهند که با استفاده از آن‌ ها کاربران می‌ توانند در آینده دامین های دیگری را نیز روی این هاست پیاده سازی کنند. این مهم برای کسانی مناسب است که مدیریت سایت‌ های مختلفی را به عهده دارند و یا در آینده می‌ خواهند برای کسب و کار خود دامین‌ های دیگری را نیز راه اندازی کنند. برای این منظور می‌ توانید قبل از انتخاب بهترین هاست مورد نظر خود از شرکت ارائه دهنده خدمات درباره‌ این قابلیت پرس و جو نمایید.

هاست چیست؟

جمع بندی

همانطور که از نام انگلیسی اش پیداست، هاست به معنی میزبان است. یعنی به شما اجازه استفاده از منابع خاصی را برای مدت معینی می دهد. در حوزه تکنولوژی و سایت ها نیز هاست به فضایی دلالت دارد که شما می توانید از میزان مشخصی از منابع یک سرور، برای مدت مشخصی که بابتش هزینه پرداخت می کنید، استفاده کنید. امیدواریم این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *